Τα παιδία παίζει, θρηνεί, σκέφτεται, δρα: Children With Special Needs - Παιδιά Με Ειδικές Ανάγκες

Τα παιδία παίζει, θρηνεί, σκέφτεται, δρα

The childen play, cry, think, act

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2006

Children With Special Needs - Παιδιά Με Ειδικές Ανάγκες



Η Ιστορία του Jon (Τζαν).
Ο Jon είναι το τρίτο αγόρι μιας οικογένειας που ζει σε μια πολιτεία στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Η αδελφή του δημιούργησε μια ταινία γύρω απο την ζωή του Jon που έχει συγκινήσει τον κόσμο γιατί ανοίγει νέους ορίζοντες στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων μιας οικογένειας παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Η ύπαρξη ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες μπορεί να φαίνεται σαν "άλυτο πρόβλημα" αλλά στην πραγματικότητα αποκαλύπτει μια βασική αλήθεια της ζωής. Θα πάρεις αγάπη όταν δίνεις αγάπη.
Ο άνθρωπος κατορθώνει και υπερνικά "προβλήματα" αν έχει πίστη στην ζωή. Αν έχει πίστη στον Θεό ακόμη καλύτερα.

Αυτά στην θεωρία που ξετυλίγεται μπροστά μας σαν "απίστευτη" πράξη βλέποντας τα βίντεο που τράβηξε η αδελφή του σαραντάρη πια Jon.
Πως η αγάπη της οικογένειας σ' αυτό το παιδί με ειδικές ανάγκες δημιούργησε έναν "προσαρμοσμένο" στην καθημερινή ζωή αλλά και ευτυχισμένο άνθρωπο με ειδικές ανάγκες. Επίσης αυτή η αγάπη δημιούργησε ένα τόσο διδαχτικό παράδειγμα που μπορεί να βοηθήσει τόσες άλλες οικογένειες.

Ο Jon δεν ήταν πάντα ευπρόσδεκτος. Η γέννηση του ήταν σόκ, και πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι οι γονείς του να καταλάβουν τι έχει στην ζωή αξία πάνω απ' όλους τους πόνους, το παιδί τους.
Αν και αυτά τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες είναι κρίσιμα για την εκπαίδευσή του, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τα μόνα σημαντικά χρόνια της ζωής του.
Σε κάθε στιγμή της ζωής του ή της ζωής της έχει την δυνατότητα να μας
μάθει πως να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής, απλός, παιδικός, πιο επουσιώδης, χωρίς το άγχος, και ξεπερνώντας το "στρίμωγμα" των ψευδαισθήσεων, του "τι νομίζουμε ότι θέλουμε απο την ζωή", αλλά κατά βάθος δεν είμαστε βέβαιοι.

Ο τίτλος του έργου λέγεται "Τα διδάγματα του Jon" και θα βρείτε απoσπάσματα της ταινίας, χρήσιμες συμβουλές και συνδέσεις σε βοηθήματα στο Internet στην σελίδα http://www.teachingsofjon.com/

2 Comments:

At Κυριακή, Ιουλίου 23, 2006 10:41:00 π.μ., Blogger Eleni63 said...

Πολύ ενδιαφέρον. Θα αναζητήσω τις αναφορές. Θα πρέπει πάντως να μιλήσουμε δυνατά γιά όλα αυτά. Ξέρετε δα ότι πλέον διακόπτονται εγκυμοσύνες σειρά και η ζωή εκτιμάται πολύ αποτελεσματικά. Ποιός αποφασίζει για τί αξίζει?

 
At Δευτέρα, Ιουλίου 24, 2006 12:54:00 μ.μ., Blogger Το σωστό να λέγεται said...

Η Φύση.
Η Αγάπη για μια ύπαρξη.
Η Φύση με την απλότητά της και την σκληρότητά της.
Η Φύση δεν μας εφεύρε την Ατομική Βόμβα και το Global Warming.
Ο άνθρωπος φτιάχνει τον "πύργο της Βαβέλ" προσπαθώντας να φτάσει τον Θεό.
Λόγω του υπερβολικού ζήλου του λησμόνησε ότι για να φτάσεις εκει ψηλά πρέπει να απλώσεις ρίζες (ηθικές αξίες) πρώτα, και να τις προσέχεις σαν τα μάτια σου.

Ο άνθρωπος αντί για πύργο έπρεπε να καλλιεργήσει το Δένδρο, την γνώση-νοημοσύνη της Φύσης που ο σπόρος της είναι έμφυτος μέσα μας.

Φθάνουμε τον Θεό με την φροντίδα των Δώρων Του.
Φθάνουμε τον Θεό, "ολόγυμνοι" απο μίση και καταναλωτικές σαβούρες στην πλάτη μας.
Ότι μας έδωσε στην άρχή και ο Λόγος Του δια μέσου των αιώνων αρκεί.

Οι εκτρώσεις που γίνονται όταν δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος ζωής είναι δολοφονίες.
Ναι δολοφονίες, όταν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και ο πόθος τους είναι να υιοθετήσουν.

Ο Jon είναι ένα παράδειγμα.
Τι μπορεί να μας διδάξει ένα παιδί με Down Syndrome.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home